BMW's Flagship Pure Electric SUV IX Debuts

- Nov 12, 2020-

11. novembra je BMW uradno izdal različico za množično proizvodnjo iNEXT "iX". Novi avtomobil je pozicionen kot srednji in veliki suv in je prvi model, zgrajen na novi čisti električni ploščadi. Moč temelji na tehnologiji eDrive pete generacije, ki lahko ustvari največjo moč 370kW (500PS) in lahko doseže čisto življenjsko dobo električne baterije več kot 600km. Poleg tega bo novi avtomobil začel s proizvodnjo v tovarni BMW Dingolfing v drugi polovici leta 2021, na trg pa se bo lansiral konec leta 2021.


BMW je dejal, da je zasnova iX od znotraj navzho, s cilji zagotoviti voznikom in potnikom kakovostno življenjsko izkušnjo. Njegova preprosta zasnova v eksteriorju kaže nov način potovanja.


Uradniki so naveli, da se za zagotovitev največje točnosti pri uporabi radarskega tipala, nameščenega za ledvično mrežo, v proizvodnji omrežja uporablja nano nivojski vakumski premaz. Plazma je sintra pod visokim sesajem z uporabo laserske tehnologije za proizvodnjo dveh Različnih barv in vidnih 3D učinkov.


Najnovejša generacija HUD head-up zaslon prvič sprejme obliko brez okvirja. V primerjavi s prejšnjo konkavno zasnovo sredinske konzole je zdaj mogoče namestiti splak na površini nadzorne plošče; in podprta vsebina zaslona vključuje: hitrost v realnem času, učinkovito omejitev hitrosti , Sporočila, kazalniki stanja sistema za pomoč vozniku, podrobne navigacijske smernice iz Apple Carplay in seznam informacij o telefonu in zabavi.

BMW-iNext-SUV-27