Volkswagen Touareg dodaja daljinski samodejni sistem parkiranja

- Nov 13, 2020-

Pred kratkim je Volkswagen uradno sporočil, da je Volkswagen Touareg dodal funkcijo pomoči pametnega telefonskega daljinskega upravljalnika, kar pomeni, da se pametni telefon lahko uporablja kot daljinski upravljalnik za daljinsko upravljanje vozila za samodejno parkiranje in tako naprej.


Poroča se, da ta funkcija temelji na Park Assist in bo uporabil originalne 4 kamere in 12 ultrazvočnih senzorjev na Touaregu za uresničitve samodejnega parkiranja; in polavtomatski parkirni sistem, ki je prvotno moral sedeti v avtomobilu, bo prav tako odstranjena.


Hkrati sistem zagotavlja dva načina delovanja: V prvem načinu lahko voznik sedi na sedežu in začne iskati parkirna mesta s klikom na "P" na zaslonu, nato pa bo vozilo zaznalo eno ali več primernih Parkirnih mest in ga prikazalo na zaslonu; potem ko voznik izbere parkirno mesto, bo števec prikazal sporočilo "potlači zavoro in držite gumb ali izberite sistem za pomoč pri parkiranju z daljinskim upravljalnikom" opomnik za sporočilo, na koncu pa mora voznik pritisniti samo gumb Vozilo je lahko popolnoma samodejno parkirano.


V drugem načinu voznik stoji zunaj touarega in uporablja aplikacijo "VW Remote Park Assist Plus" na pametnem telefonu za daljinsko upravljanje vozila za parkiranje; hkrati mora voznik še naprej pritiskati gumb v aplikaciji, če dvignete Touareg, se samodejno parkiranje takoj ustavi.


Poleg tega lahko Touareg v obeh načinih podpira funkcijo samodejne vožnje iz parkirnega prostora. Voznik mora pritisniti samo gumb za zagon na pametnem telefonu, da zažene motor prek aplikacije VW Remote Park Assist Plus; po zagonu motorja, zaslon na voljo operacije za vožnjo iz parkirnega prostora na telefonu, kot je "spredaj levo" ali "spredaj desno". Gonilnik mora zdaj izbrati samo smer in aktivirati izhodno operacijo tako, da pritisne ikono gumba "pogon".