Volvo XC40 izstreli T3 Model Trivaljni motor / 9.4 Seconds Break 100

- Nov 14, 2020-

Pred kratkim je po poročilih čezmorskih medijev Volvo XC40 lansiral model T3, ki bo prvič opremljen z novim trivaljnim 1,5T turbopolnjenim motorjem. Trenutno je ta model mogoče naročiti čez lužo. Z uvedbo T3 se bo vstopna ovira za XC40 dodatno zmanjšala.


Z vidika videza čezmorski novi pogon XC40 še vedno nadaljuje Volvov slog družinskega oblikovanja. Elementi Thorjevega kladiva in Viking's Sekire se še vedno obdržijo, dvotonski dizajn telesa pa je bolj moden, pri tem pa poudarja mladostne elemente.


Notranji del še vedno nadaljuje Volvov skandinavski slog oblikovanja. Sredinska konzola je pristranska proti voznikovi strani. High-end modeli so opremljeni z 9,2-palčni zaslon zaslona, celoten sistem pa prihaja standardno z 12,3-palčni polni LCD instrument plošče.


Poleg tega je čezmorski XC40 lansiral 3 različice, vključno z Momentum, R-Design in Inscription. Modeli momentuma uporabljajo 18-palčka zlitih koles z aktivnimi LED visokimi svetlobnimi pramovi, 9-palčni infotainmentni sistem, inteligentno medsebojno povezavo, avtomatsko klimatsko napravo z dvojno cono, krmiljenje križarjenja, brez ključavnice za zagon in deževno zaznavanje.


R-Design različica bo uporabljala črne rešete za vnos zraka, sprednje in zadajne protikolesarske plošče, ohišja črne strehe in stranskega ogledala, zatamnjena zadka okna, dvojne izpušne cevi in mat črna diamantno rezana zlitina kolesa.


Napis temelji na Momentum, dodaja driftwood design, usnje zavite plošče, sedeži s funkcijo prezračevanja, zunanje luči, Orefors kristalno steklo prestavno ročico, električne stopalke in krom rešeto.

Volvo


V električnem delu ima 1,5T trivaljni motor T3 največjo moč 115kW (156 PS), najvišji navor 265N·m in pospešek 9,4S na 100km. Prenosni del se ujema s 6-hitrostnim ročnim menjalnikom, 8AT pa se bo ujemala kasneje. Volvo je napovedal uradno vodilno ceno za britansko različico T3, ki se začne pri 27.610 funti (kar ustreza RMB 243.500).